Piletina u marinadi od meda i bijelog luka

by | 27 Januara, 2019

Ovo je jednostavan recept koji će se svima dopasti, a sprema se veoma brzo, pa je idealan za one dane, kada nemate dovoljno vremena da unaprijed pripremite ili barem isplanirate ručak. Danas na meniju piletina u sosu od meda i bijelog luka.

Sve što vam je potrebno je…

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1/4 šoljice soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 3 čehna bijelog luka
  • Svježe iscijeđena limeta
  • Prstohvat soli i bibera
  • Maslinovo ulje
  • Kašika susama
  • 1-2 šoljice integralne riže

Priprema: Zagrijte rernu na 220 stepeni. U posudi pomiješajte soja sos, med, isitnjeni bijeli luk i sok od limete. Za to vrijeme piletinu začinite solju i biberom i dodajte joj malo maslinovog ulja. Na vrlo malo ulja pecite piletinu sa obje strane, dok ne porumeni, zatim tako pripremljenu piletinu stavite u pleh, prelijte je sosom i stavite u rernu da se peče 20-ak minuta. Dok se piletina peče skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Kada piletina bude gotova pospite je susamom i servirajte pored željenog priloga.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.