Piletina u saftu

by | 8 Novembra, 2013

21

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl pavlake za kuhanje
  • 2 dl jogurta
  • prstohvat karija
  • 4 češnja bijelog luka
  • 600 g krompira, ulja
  • 40 g parmezana
  • 2 kašike sjeckanog lista celera
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na tanje šnicle.
2. Bijeli luk očistiti i sitno isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselu i pavlaku za kuhanje pa dodati sheckani bijeli luk, kari, list celera i začine po ukusu.
4. Dobijenom smjesom preliti piletinu i dobro izmiješati.
5. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju rasporediti piletinu s pavlakom. Preostalu smjesu od pavlake preliti preko piletine. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC 30 min.
6. Zatim piletinu izvaditi i posuti parmezanom te peći dok ne porumeni.
7. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a potom ga ispržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovu piletinu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.