Pita od blitve

by | 10 Aprila, 2018

Sastojci: 

1 pakovanje lisnatog tijesta
500 g blitve
2 kašike maslinova ulja
8 kašike maslaca
1 jaje
200 g feta sira
2 kašike sjeckanog kopra
sol
papar

Priprema:

Blitvu operite i odrežite joj tvrđe dijelove. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene. Ocijedite je i nasjeckajte na sitno.

Tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa.

U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu. Višak tijesta pustite da padne na nadjev.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.

Foto: Thinkstock Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.