Pita s krem sirom i lososom

by | 6 Novembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
4 lista kora za pite
80 g dimljenog lososa
50 g mortadele sa maslinama
200 g krem sira
1 jaje (žumance)
1 kašika mlijeka
so, biber
susam, lan

Prirema:
1. Krem sir dobro razmutiti, začiniti po ukusu i još jednom dobro promiješati.
2. Kore razlitati pa složiti četiri kore i svaku premazati krem sirom.
3. Na drugu koru, preko krem sira, složiti listove mortadele.
4. Na četvrtu koru, preko krem sira, složiti komade dimljenog lososa.
5. Spoljašnje ivice preklopiti pa fino urolati pitu.
6. Položiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim žumancetom sa malo mlijeka pa posuti susamom i lanom.
7. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni sa svih strana.
8. Pečenu pitu izvaditi iz pećnice, ostaviti da se prohladi, isjeći na komade i poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.