Pita s viršlama

by | 28 Januara, 2014

pita-sa-virslama

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 5 pilećih viršli
  • 3 jajeta
  • 100 g feta sira
  • 150 g kačkavalja
  • 1,5 dl pavlake

Priprema:

1. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Zatim prisloniti odgovarajuću okruglu tepsiju te nožem izrezati krug od tijesta čiji prečnik treba biti 4 cm širi od prečnika tepsije.
2. Pileće viršle presjeći napola, a potom dobijene polovine poslagati na tijesto tako da se formira krug čiji prečnik odgovara prečniku tepsije. Zatim krajeve tijesta presaviti preko viršli i prilijepiti za podlogu od tijesta. Pitu prebaciti u nauljenu tepsiju.
3. Pomoću noža krajeve i sredine viršli obloženih tijestom presjeći napola pa viršle izvrnuti tako da stoje vertikalno.
4. Posebno umutiti 2 jajeta i pavlaku, dodati rendane feta sir i kačkavalj te dobro izmiješati. Dobijenu smjesu sipati u sredinu obruča od viršli. Peći u zagrojanoj rerni na 180 ˚C dok sredina ne porumeni. Premazati umućenim jajetom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.