Preliveni som

by | 17 Marta, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 3 žumanjaka
  • 4 dl neutralne pavlake
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 kašika sheckanog peršuna
  • 1 limun
  • 1 veća brokula
  • mješavina začina
  • bosiljak

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Filete soma isjeći na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Brokulu iskidati na cvijetove i blanširati u vreloj vodi da omekšaa.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, peršun, bosiljak, češnjak u prahu i začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohovane ribe, zatim red cvijetova brokule i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smjesom od neutralne pavlake. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.