Prijedlog za ručak: Gulaš s bukovačama

by | 11 Maja, 2018

Sastojci:
600 g bukovača
2 glavice crvenog luka
1 crvena paprika roga
2 mrkve
50 g celera
ulje
2 čena bijelog luka
3 kašike soja sosa
2 dl soka od paradajza
1 kašičica mljevene paprike
2 kašike gustina
300 g tjestenine po želji
mješavina začina

Priprema:
1. Bukovače isjeći na krupnije kocke, crveni luk na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Mrkvu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati bukovače i papriku i pržiti pet minuta. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
5. Kada su gljive napola kuhane, dodati sok od paradajza, mljevenu papriku, soja sos i začine po ukusu. Nastaviti s kuhanjem dok bukovače ne omekšaju.
6. Pred kraj dodati mješavinu gustina sa malo vode i miješati da se dobije željena gustina.
7. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i procijediti od suvišne tečnosti. Poslužiti je kao prilog uz gulaš.

Izvor: Pošalji recept Foto:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.