Prijedlog za ručak: Gulaš sa bukovačama

by | 7 Juna, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 600 g bukovača
– 2 glavice crvenog luka
– 1 crvena paprika roga
– 2 mrkve
– 50 g celera
– ulje
– 2 čena bijelog luka
– 3 kašike soja sosa
– 2 dl soka od paradajza
– 1 kašičica mljevene paprike
– 2 kašike gustina
– 300 g tjestenine po želji
– mješavina začina

Priprema:
1. Bukovače isjeći na krupnije kocke, crveni luk na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Mrkvu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati bukovače i papriku i pržiti 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
5. Kada su gljive napola kuhane, dodati sok od paradajza, mljevenu papriku, soja sos i začine po ukusu. Nastaviti sa kuhanjem dok bukovače ne omekšaju.
6. Pred kraj dodati mješavinu gustina sa malo vode i miješati da se dobije željena gustina.
7. Tjesteninu obariti u slanoj vodi i procijediti od suvišne tečnosti. Poslužiti je kao prilog uz gulaš.

IZVOR: DOBRA HRANA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.