Prijedlog za ručak: Marinirana skuša

by | 21 Juna, 2016
Foto: Hrono Kuvar

Foto: Hrono Kuvar

Sastojci:
– 500 g fileta skuše
– 1 kašika sjeckanog ruzmarina
– 100 ml ulja
– 3 kašike limunovog soka
– 2 čena bijelog luka
– 1 limun
Za prilog:
– 1 tikvica
– 1 zelena paprika
– 1 prasa
– biber, so, bosiljak

Priprema:
1. Sjediniti maslinovo ulje, sjeckani ruzmarin, pasirani bijeli luk, sok od limuna i začine po ukusu, pa promiješati.
2. Pripremljenom marinadom preliti filete skuše i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 minuta.
3. Marinirane filete ocijediti i ispržiti na malo ulja sa obje strane da porumene. Potom ih poprskati sokom od limuna.
Prilog:
1. Tikvicu očistiti i isjeći na kockice, prasu na kolutiće a papriku na štanglice.
2. U tavi izgrilovati povrće dok ne omekša, začiniti po ukusu i servirati uz pripremljenu skušu.

IZVOR: HRONO KUVAR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.