Prijedlog za ručak: Nestvarno sočna pašticada

by | 15 Maja, 2018

Sastojci:

1,5 kg govedine od buta
5 čenova bijelog luka
6 glavica crvenog luka
100 g dimljene suhe slanine
3 karanfilića
1 kašika paradajz pirea
7,5 dl bijelog vina
2 dl slatkog crvenog vina
5 suhih šljiva
1 dl ulja
biber u zrnu
prstohvat muskatnog oraščića
7,5 dl vinskog sirćeta
1 pakovanje njoka
so, biber

Priprema:

1. Meso staviti u plastičnu posudu, preliti ga vinskim sirćetom i ostaviti u frižideru 3 dana (povremeno ga okretati).
2. Zatim ga izvaditi iz sirćeta, oprati pod mlazom vode i dobro osušiti.
3. Slaninu isjeći na štapiće, bijeli luk očistiti i ostaviti u komadu, crveni luk i isjeći na kockice.
4. Osušeno meso špikovati slaninom, bijelim lukom, biberom u zrnu, karanfilićem i natrljati začinima po ukusu.
5. U veću šerpu sipati ulje, pa kada se zagrije, i pržiti meso sa svih strana da porumeni. Zatim dodati crveni luk, poklopiti i dinstati na umjerenoj temperaturi, u soku od mesa dok sva tečnost ne ispari.
6. Potom zaliti bijelim vinom do polovine mesa i nastaviti sa dinstanjem oko 60 minuta dok meso ne omekša.
7. Omekšalo meso izvaditi iz safta i isjeći na šnicle.
8. Saft od pečenja procijediti kroz cjediljku, dodati paradajz pire, slatko crno vino, suhe šljive i kratko prokuhati.
9. Njoke obariti u slanoj vodi i procijediti.
10. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz kuhane njoke.

Izvor: Pošalji recept Foto: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.