Prijedlog za ručak: Piletina na kineski način

by | 20 Juna, 2016
Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa
– 1 struk prase
– 1 kašičica rendanog korijena đumbira
– 2 čena bijelog luka
– 50 ml soja sosa
– 1 kašika meda
– 1 veća crvena paprika roga
– 300 g smeđih šampinjona
– 200 g integralne riže
– so, biber, ulje

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, prasu očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku očistiti od sjemena i peteljke i isjeći na štapiće, smeđe šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti prasu i bijeli luk, a potom dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Preliti mješavinom soja sosa i meda, dodati šampinjone i nadalje dinstati u sopstvenom soku dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Ubaciti crvenu papriku, dodati začine po uksu i sve zajedno dinstati dok piletina ne omekaša.
6. Integralnu rižu obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

IZVOR: BAKINA KUJNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.