Prijedlog za ručak: Punjene pohovane paprike

by | 23 Juna, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 svježe paprike srednje veličine
– 200 g feta sira
– 200 g švapskog sira
– 120 g suhog vrata
– 3 jajeta
– 150 g prezli brašna po potrebi
– 3 dl ulja
– 2 dl tartar sosa
– origano
– so

Priprema:
1. Paprike uzdužno prjeseći napola zajedno sa peteljkom, a zatim ih očistiti od sjemena (peteljku ostaviti).
2. Suhi vrat isjeći na kockice pa sjediniti sa švapskim i izmrvljenim feta sirom. Dodati origano i malo soli po ukusu te dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Pripremljenim filom napuniti polovine paprika i poravnati.
4. Ovako punjene paprike uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Postupak paniranja ponoviti još jednom.
5. Panirane paprike ispeći na vrelom ulju sa obe strane. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
6. Prohlađene paprike preliti tartar sosom i poslužiti.

IZVOR: DOBRA HRANA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.