Prijedlog za ručak: Ruske ćufte

by | 29 Juna, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 500 g miješanog mljevenog mesa
– 1 jaje
– 3 kašike prezli
– 50 g mesnate slanine
– 1 manja glavica crvenog luka
– 1 čen bijelog luka
– 1/2 kašičice mljevene paprike
– 100 g kiselih krastavaca
– 4 dl vrhnja za kuhanje
– 1 kašičica senfa, ulje
– mješavina začina, biber

Priprema:
1. Crveni luk i slaninu isjeći na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljeveno meso, jaje, crveni i bijeli luk, slaninu, prezle, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku za kuhanje, senf, začine po ukusu i kratko prokuhati.
5. Kisele krastavce isjeći na štapiće pa dodati u smjesu sa pavlakom, na kraju dodati i ćuftice i sve zajedno kuhati na umjerenoj temperaturi 5 minuta.

IZVOR: DOBRA HRANA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.