Prijedlog za ručak: Turli

by | 17 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

300 g junetine
300 g svinjetine
300 g piletine
2 glavice luka
2 plava patlidžana
2 zelene paprike babure
400 g pelata paradajza
600 g krompira
3 dl juneće supe
5 kašika ulja
mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Meso, patlidžan, papriku i pelat paradajza isjeći na kocke veličine 1 x 1 cm, luk sitno isjeckati a krompir oguliti pa izrezati na kolutove debljine 3 mm.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti crveni luk, te dodati miješano meso i dinstati uz povremeno dodavanje juneće supe dok meso ne omekša, a na kraju ga začiniti po ukusu.
3. Na malo ulja prodinstati papriku i plavi patlidžan pa kad omekšaju dodati pelat paradajza, začiniti, te dinstati dok povrće ne omekša.
4. Zemljanu posudu nauljiti, pa prekriti slojem dinstanog mesa, preko nanijeti dinstano povrće, a zatim sloj krompira. Ovako pripremljeno jelo zaliti sa malo juneće supe, te staviti u zagrijanu rernu na 200°C i peći dok krompir ne omekša.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.