Pržene kobasice

by | 20 Augusta, 2014

przene kobasice

Sastojci:

  • 700 g tankih roštilj kobasica
  • 2 kriške domaćeg hljeba
  • 1 veća glavica crvenog luka, sol
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 25 g suhih bukovača
  • 1 mala tikvica, ulje
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 kašika jabučnog octa

Priprema:

1. Bukovače preliti vrućom vodom i ostaviti da omekšaju, a zatim ih iscjediti i isjeći na trakice.
2. Crveni luk očistiti i isjeći na rebarca, bijeli luk naribati. Mladu tikvicu zajedno sa korom isjeći na polukolutove a crvenu papriku na kolutove.
3. Kriške kruha ispeći u tosteru i iskidati na manju parčad. Roštilj kobasice izrezati na manje komade.
4. U voku na malo ulja kratko propržiti roštilj kobasice da promjene boju. Zatim dodati bukovače, crvenu papriku, tikvice, crveni i bijeli luk. Poprskati jabučnim octom, pa sve zajedno kratko pržiti uz neprestano miješanje na visokoj temperaturi.
5. Pred kraj prženja dodati majčinu dušicu i začine po ukusu. U gotovo jelo dodati tostirani kruh te sve zajedno polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.