Prženi ravioli

by | 21 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 500 g lisnatog tijesta
– 200 g švapskog sira
– 100 g suhog vrata
– 1 bjelance
– 2 kašike sjeckanog peršuna
– 4 dl ulja
– so
za preliv
– 3 dl neutralne pavlake
– 40 g parmezana
– 100 g kiselih krastavaca
– 100 g mariniranih šampinjona
– mješavina začina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno sjeckan suhi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promiješati.
2. Lisnato tijesto podeliti na dva dijela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od tijesta premazati bjelancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od tijesta i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano tijesto isjeći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno isjeckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuhati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promiješati.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.