Punjena marinirana piletina

by | 17 Februara, 2014

Clipboard042

Sastojci:

  • 2 pileća bijela mesa
  • 1,5 dl jogurta
  • prstohvat mljevene paprike
  • prstohvat karija
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašika ribanog svježeg đumbira
  • 1 čen pasiranog bijelog luka
  • 300 g trapista
  • mješavina začina
  • 3 kašike ulja

Priprema:

1. Oba pileća bijela mesa uzdužno presjeći napola tako da se dobiju ukupno 4 šnicle. Svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti kao knjigu, a potom je preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Istanjene šnicle začiniti po ukusu.
2. Trapist isjeći na 4 lista. Na polovinu svake šnicle staviti po list kačkavalja i preklopiti. Krajeve istanjiti tučkom za meso da bi se slijepili, a zatim ih pričvrstiti čačkalicama.
3. Posebno sjediniti jogurt, mljevenu papriku, kari, peršun, đumbir, pasirani bijeli luk, ulje i začine po ukusu.
4. Pripremljenom marinadom preliti punjenu piletinu i ostaviti je u frižideru da miruje 120 min.
5. Mariniranu piletinu peći na roštilju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.