Punjena pohovana riba

by | 1 Januara, 2014

punjena-riba

Sastojci:

  • 400 g fileta soma
  • 250 g šampinjona
  • 1 praziluk
  • 1 kašika senfa
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 1 limun
  • mješavina začina

Za preliv:

  • 150 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • 5 zelenih maslina
  • 2 kisela krastavca
  • mješavina začina

Priprema:

1. Šampinjona isjeći na listove, a praziluk na kockice.
2. Na malo ulja propržiti praziluk pa dodati šampinjone i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu. Potom ih premazati senfom, staviti malo fila od pečuraka i urolovati. Svaku rolnu presjeći napola kako bi se dobile dvije manje rolnice i pričvrstiti ih čačkalicom.
4. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i rendane kore limuna. Pržiti ih na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
5. Posebno umutiti majonez i pavlaku, dodati rendane masline i kisele krastavce pa promiješati. Pripremljenim umakom preliti pržene rolnice ribe.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.