Punjene paprike (s ćurećim mesom i prosom)

by | 20 Marta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

10 crvenih babura
200 g potopljenog prosa
500 g ćurećih grudi
1 glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
so, biber
suhi začin
500 ml paradajz-soka
1 l povrtnog bujona
ulje

Priprema:

1. Proso potopiti uveče i ostaviti do sutradan.
2. Paprike zasjeći pri vrhu i očistiti od sjemena. Proso isprati pod mlazom vode. Ćuretinu samljeti. Crveni i bijeli luk sitno isjeći.
3. Na malo ulja propžiti crveni luk da omekša i postane staklast. Dodati mljeveno meso i proso, začiniti i kratko propžiti.
4. Paprike puniti pripremljenim filom, a zatim ih složiti u širu šerpu.
5. Složene paprike zaliti paradajz-sokom i bujonom pa kuhati oko 90 minuta na umjerenoj temperaturi.
6. Kuhane punjene paprike poslužiti dok su tople uz salatu po izboru.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.