Punjene pečene paprike

by | 17 Marta, 2014

Clipboard221

Sastojci:

  • 4 veće crvene paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira srednje veličine
  • 50 g kačkavalja
  • 50 g feta sira
  • 1 jaje
  • 50 g suhog vrata
  • 100 g šampinjona
  • 1 dl neutralne pavlake
  • prstohvat bijelog luka u prahu bosiljak
  • 4 kašike ulja
  • 2 kese za pečenje
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Paprike očistiti od peteljki i sjemena. Crni luk i krompir takođe očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Šampinjone i suhi vrat sitno isjeckati, kačkavalj i feta sir izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crni luk, šampinjone, suhi vrat, kačkavalj i feta sir. Dodati neutralnu pavlaku, bijeli luk u prahu, bosiljak, začine po ukusu i dobro izmiješati.
4. Očišćene paprike napuniti pripremljenim filom. Kese za pečenje nauljiti, poslagati u njih punjene paprike, zatvoriti i probušiti iglom.
5. Pripremljene paprike staviti u tepsiju i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC 60 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.