Punjene pileće pljeskavice

by | 20 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • prstohvat praška za pecivo
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • prezli po potrebi
  • 200 g mocarele
  • 1 dl kisele vode
  • 1/2 kašikice mljevene paprike
  • mješavina začina, biber
  • 500 g krompira
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Pileće bijelo meso, crni i bijeli luk isjeći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samljeti na mašini za mljevenje.
2. Sjediniti mješavinu piletine i luka sa mljevenom paprikom i začinima po ukusu. Postepeno dolijevati kiselu vodu i mijesiti dok se ne dobije kompaktna smjesa. Potom dodavati prezlu i miješati dok smjesa ne postane pogodna za oblikovanje. Pred kraj miješenja dodati prstohvat praška za pecivo.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu isjeći na kolutove.
5. Odležalu smjesu za pljeskavice podijeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadolje. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i isjeći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.