Punjeni biftek

by | 4 Februara, 2013

Sastojci:

  • 1,5 kg junećeg bifteka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike prezli
  • 100 g mesnate slanine
  • 250 g pileće džigerice
  • 1 jaje
  • 50 g riže
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašikica sjeckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • 2 dl juneće supe
  • mješavina začina, biber

Način pripreme:

1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
2. Pileću džigericu očistiti od opne i žilica pa isjeći na kockice.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe isjeći na kockice.
4. Riža obariti u slanoj vodi te ga procijediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati rižu, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmiješati.
7. Pripremljenom smjesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procijediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuhati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.