Ražnjići od pilećeg mesa s jabukama

by | 6 Decembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
200 ml jogurta
2 kašike sjeckanog pešruna
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice đumbira
2 kašike aceto balsamico
2 jabuke
ulje

Priprema:
1. U jogurt dodati sjeckani list peršuna, so, biber, đumbir i pileće meso isjeckano na kockice. Marinirati meso oko 2 sata na hladnom mjestu. Štapiće za roštilj potopiti u vodu i ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
2. Jabuke oljuštiti pa isjeći na kriške ili manje kockice.
3. Meso i jabuke naizmenično redati na štapiće, dodatno začiniti, premazati bazlamikom i uljem.
4. Peći na ugrijanoj grill ili teflonskoj tavi. Redovno okretati štapiće kako bi se meso ravnomjerno ispeklo sa svih strana.
5. Poslužiti toplo uz preliv ili salatu po izboru.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.