Rebarca u saftu

by | 4 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g svježih svinjskih rebaraca
  • 0,5 dl soja sosa
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašikica senfa
  • 2 kašike vuster sosa
  • 1 kašikica šećera
  • 3 čena češnjaka
  • 1 narandža
  • ulje, biber,so

Priprema:

1. Svinjska rebra isjeći na manje komade.
2. Češnjak sitno isjeckati, a narandžu iscijediti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, sok od paradajza, senf, šećer, vuster sos, sok od narandže, češnjak i malo bibera po ukusu.
4. U pripremljenu smjesu natopiti svinjska rebarca i ostaviti ih da se mariniraju najmanje 120 min.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati marinirana rebarca te ih preliti ostatkom marinade. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečena rebarca poslužiti uz pržene mrkve.

Izvor: Dobar hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.