RECEPT: Danas spremamo rolat s pečurkama

by | 25 Augusta, 2015

Iako djeluje komplikovano, priprema rolata nije teška: isplati se svaki minut utrošen u pripremu jer je rolat s pečurkama jelo koje morate probati.

ThinkstockPhotos-100263578

Sastojci:
za koru
– 4 dl mlijeka
– 100 g margarina
– 200 g brašna
– 5 jaja
za fil
– 400 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 200 g praške šunke
– 4 jajeta
– 1 dl pavlake
– 100 g majoneza
– 4 kašika ulja
– 1 kašika senfa
– mješavina začina
– biber
za dekoraciju
– 1,5 dl pavlake
– 2 jajeta

Priprema

Kora:
1. U šerpu sipati 2 dl mlijeka, dodati margarin i kuhati dok ne proključa.
2. Brašno razmutiti u preostalom mlijeku pa sipati u ono ključalo. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smjesu za koru i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.

Fil:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, prašku šunku takođe isjeći na kockice, a šampinjone na listove. Jaja obariti, oljuštiti i isjeći na kocke.
2. Na malo ulja propržiti luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke na omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Dinstane pečurke sa lukom ostaviti da se ohlade, a potom ih sjediniti sa majonezom, senfom, pavlakom, jajima i praškom šunkom. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.

Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati.
2. Rolat premazati pavlakom i posuti rendanim, obarenim jajima.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.