Riba u pivskom tijestu

by | 22 Jula, 2014

Clipboard077

Sastojci:

  • 500 g fileta soma
  • 12 punih kašika brašna
  • 2 dl svijetlog piva
  • 2 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 limun
  • mješavina začina
  • 200 g majoneza

Priprema:
1. Ukoliko su zamrznute, filete soma dobro ocijediti od suvišne tečnosti, a zatim isjeći na trake i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti jaja i pivo, te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo neprestano muteći mikserom dok se ne dobije gusta ujednačena smjesa. Pred kraj mućenja dodati začine po ukusu.
3. Riblje štapiće uvaljati u brašno, a zatim jedan po jedan spuštati u smjesu od piva i pržiti u dubokom vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
4. Pohovanu ribu prekriti krpom da bi korica omekšala. Neposredno prije služenje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.