Riba u pivskom tijestu

by | 23 Februara, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

600 g filea oslića
250 g brašna
200 ml piva
2 jajeta
2 bjelanceta
200 ml tartar sosa
500 g krompira
so
ulje

Priprema:

1. Mikserom pjenasto umutiti jaja. Dodati pivo, malo soli i brašno, pa dobro promiješati kuhačom da se svi sastojci sjedine.
2. Posebno pjenasto umutiti bjelanca pa lagano dodati prethodnoj smjesi.
3. File oslića presjeći na manje komade, a zatim umakati u pripremljenu smjesu.
4. Pržiti u dobro zagrijanom dubokom ulju s obje strane dok ne porumeni.
5. Vaditi na papirni ubrus da bi se ocijedili od viška masnoće.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće pa propržite na vrelom ulju. Prženu ribu poslužiti uz tartar sos i pomfrit.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.