Riblji ražnjići by 24Kitchen

by | 18 Januara, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta grdobine, bakalara ili bijele ribe
  • 4 komada dimljene slanine
  • 1 tikvica
  • 6 struka ruzmarina
  • 3 limuna

Za marinadu:

  • 1 štapić vanile
  • 4 lovorova lista
  • 1 supena kašika soli
  • 5 plodova crvenog kedra
  • 1 supena kašika kore limuna

Način pripreme:

1 Izdrobite u drvenoj ćasi unutrašnjost štapića vanile, isjeckani štapić, lovorov list, plodove crvvnog kedra i so sve dok ne puste sokove.

2. Stavite filete ribe u činiju, obilno ih pospite začinima i dobro ih utrljajte. Odozgo narendajte koru limuna. Ostavite ribu u frižideru 1 sat.

3. Prosušite ribu ubrusom. Isjecite je na jednake komade – ok 2-2,5 cm. Isjeckajte komade slanine (debljine 3 mm ili više) na komade po 2 cm. Širokom ljuštilicom isjecite tikvicu po dužini na tanke komade.

4. Odstranite listiće sa struka ruzmarina (možete ostaviti listiće na jednom kraju svakog struka). Nožem odstranite malo kore i naoštrite sa jedne strane.

5. Nanižite prvo na jednu stranu parče tikvice, nakon toga parče ribe, savijte komad tikvice i ponovo dodajte komad ribe. Opet savijte tikvicu, tako da njom uvijete ribu. Nakon toga stavite parče slanine i sve ponovite. Pažljivo gurajte komade na sam kraj. Na kraju ravnomjerno rasporedite nanizane sastojke tako da ne pritiskaju mnogo jedan na drugi.

6. Dobro zagrijte roštilj i postavite ražnjiće. Poređajte po pola limuna preko roštilja. Pecite ražnjiće oko 3 minuta sa svake strane.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.