Rižoto s pečurkama i piletinom

by | 6 Juna, 2014

Clipboard032

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 200 g šitaki gljiva
  • 1 veza mladog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 150 g pirinča
  • 4 dl supe od povrća
  • 40 g parmezana
  • 0,5 dl ulja
  • šafran
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na trake, šampinjone, bukovače i šitake na štapiće.
2. Mladi luk isjeći na kolutove, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Pirinač obariti u vodi u koju ste dodali šafran, a potom ga ocijediti.
4. Na malo ulja propržiti piletinu, kako bi promijenila boju, a potom dodati bukovače i šitake. Dinstati povremeno dolijevajući supu od povrća.
5. Kada su piletina i pečurke napola gotove, dodati šampinjone, mladi i bijeli luk, začine po ukusu i nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje supe po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja dodati obareni pirinač, promiješati i sve zajedno kratko prodinstati. Gotov rižoto posuti parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.