Rižoto s povrćem

by | 19 Maja, 2015

Predstavljamo vam odličan recept da uskusno glavno jeloRižoto s povrćem

rizoto

Potrebno je:
– 150 g pirinča, 50 g graška, 50 g kukuruza šećerca, 80 g šampinjona, crni luk (odnos namirnica možete mijenjati u zavisnosti od ukusa), svjež paradajz i limun.

Priprema:
– Najprije stavite pirinač da se kuha, a potom na malo ulja izdinstajte sitno isječen crni luk i šampinjone.
– Dodajte blanširani grašak i kukuruz šećerac i još malo pržite.
– Kada se pirinač skuha, procijedite ga, a zatim ga sjedinite s ostalim sastojcima i dobro sve izmiješajte.
– Potom formirajte željeni oblik rižota na tanjiru (možete koristiti šoljice za kafu ili manje činije koje će vam poslužiti kao kalup) i servirajte jelo uz kolutove paradajza i dvije kriške limuna.

Savjet plus:
– Ukoliko koristite kukuruz iz konzerve, imajte na umu da je on već blanširan.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.