Rižoto s tikvicama

by | 16 Februara, 2015

Donosimo vam recept za glavno jelorižoto s tikvicama

rizoto-sa-tikvicama

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 mrkve
  • 150 g pilećih prsa (salame)
  • mirođija, so
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Mlade tikvice i mrkve izrendati na krupno rende, a crni luk sitno isjeckati. Pileća prsa isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati tikvice, a kada suvišna tečnost uvri, dodati pileća prsa pa sve zajedno kratko prodinstati.
5. Zatim dodati obareni pirinač, neutralnu pavlaku, parmezan, mirođiju i začine po ukusu te polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.