Rolovani file sa špinatom

by | 27 Februara, 2013

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

    • 2 srednja svinjska filea
    • 300 g špinata
    • 2 mrkve
    • 150 g mladog sira
    • 2 čena češnjaka
    • 1 l juneće supe
    • 0,5 dl ulja
    • mješavina začina
    • biber

PRIPREMA:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Mrkve očistiti, isjeći na štapiće i obariti u slanoj vodi.
3. Češnjak što sitnije isjeckati i sjediniti sa špinatom.
4. Svinjske filee uzdužno zarezati po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso da se dobije šnicla.
5. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu i premazati filom od špinata.
6. Duž jedne strane mesa rasporediti štapiće mladog sira i mrkve. Zatim pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. U većoj šerpi na vrelom ulju propržiti rolovane filee sa svih strana, pa naliti junećom supom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri.
8. Dinstane rolade izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se prohlade. Potom skinuti kuhinjski konac i isjeći na parčad.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.