Ruska supa s kiselim kupusom

by | 14 Januara, 2018

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

150 g kiselog kupusa
100 g kuhane šunke
50 g teleće jetrice
100 g šampinjona
10 g kopra
10 g kapara
70 g ječmene kaše
5 dl goveđeg temeljca
so i biber

PRIPREMA: 

Operite ječmenu kašu i stavite da se skuha u posoljenoj vodi. Na uske trake izrežite kuhanu šunku i jetricu. Očistite šampinjone ili neku drugu vrstu gljiva i narežite na ploške.

Na zagrijanom ulju prepržite jetricu i šunku. Dodajte gljive i kiseli kupus te dinstajte sve oko 15 minuta.

Umiješajte kapare i sjeckani kopar. Zalijte goveđim temeljcem, dodajte ocijeđenu i napola kuhanu ječmenu kašu te kuhajte sve još pola sata, dok ječam ne omekša.

Gotovu juhu poslužite u keramičkim zdjelicama.

IZVOR: 24SATA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.