Rustična pita s prasom

by | 2 Maja, 2018

Sastojci:
Za tijesto
150 g ječmenog brašna
150 g speltinog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 ravna kašičica soli
3 kašike ulja
200 ml kisele vode
Za fil:
2 prase
2 jajeta
200 ml kiselog vrhnja
so, biber po ukusu

Priprema:
Tijesto
1. Izmiješati brašno, so, prašak za pecivo, dodati ulje i s kiselom vodom zamijesiti tijesto. Ostaviti da odmara desetak minuta.
Fil:
1. Isjeći prasu na kolutiće i prodinstati na malo ulja. Posebno umutiti vrhnje s cijelim jajima i ostaviti na stranu.
Finalni postupak:
1. Tijesto razviti u krug i pomoću oklagije prebaciti na podmazan pleh tako da prelazi ivice kalupa.
2. Na sredinu tijesta staviti fil od prase i preliti umućenim jajima.
3. Prebaciti krajeve tijesta preko fila i malo “zavrnuti” ivice . Peći na 200°C 25-30 minuta.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.