Šaran u slanini

by | 24 Septembra, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 8 šnicli šarana srednje veličine
  • 130 g listova dimljene slanine
  • 1 kg krompira
  • 1 crni luk
  • 500 g paradajza
  • 2 paprike
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 1,5 dl supe od povrća
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Krompir isjeći na kolutove, a papriku, luk i paradajz na kocke. Šnicle uviti u listove dimljene slanine.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, papriku, paradajz i luk, te začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti miješanim povrćem a odgore poslagati šnicle uvijene u slaninu, sve zaliti supom, prekriti folijom i staviti u zagrijanu rernu da se peče dok ne omekša.
4. Pred kraj pečenja skinuti foliju, zaliti mješavinom mlijeka i žumanjaka te vratiti u rernu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.