Sekelji gulaš – Székely gulyás

by | 18 Januara, 2019

Sastojci:

500 g narezanog kiselog kupusa
600 g svinjskog buta
100 g domaće sušene slanine (ili pancete)
2 glavice luka
1 čen bijelog luka
5 kašičice mljevene crvene paprike
2 sušena lovorova lista
3 kašike oštrog brašna
2 kašike kisele pavlake
so, biber, vlasac

Priprema:

Pržiti sitno sjeckan luk i pancetu na malo ulja cca 2-3 minute. Dodati meso isječeno na kockice, promiješati i propržiti ga sa svih strana, dodati tada brašno i crvenu papriku, dobro promiješati, zaliti sa toliko vode da se meso prekrije. Začiniti solju i paprom, pa uz povremeno dolijevanje dinstati meso 20-30 minuta.

Tada dodati kiseli kupus koji prethodno valja svakako dobro oprati u barem jednoj vodi kako ne bi bio prekiseo, dobro promiješati, dodati lovorov list, biber pa doliti toliko vode da prekrije kupus. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri uz povremeno dolijevanje vode još 1 sat.Svakako je bitno da ne dolijete odmah pun lonac vode, nego da se gulaš ustvari polagano dinsta u malo tekućine.

Pred sam kraj kuhanja, doliti još malo vode i razmutiti u gulašu kiselo vrhnje. Kratko prokuhati, dodati sjeckani vlasac i poslužiti uz kuhani pire krompir.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.