Slana torta od tikvica

by | 31 Jula, 2015
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

– 800 g mladih tikvica

– 4 jajeta

– 200 g brašna

– 5 dl pavlake

– 200 g majoneze

– 200 g praške šunke

– 3 mrkve

– 3 čena bijelog luka

– 200 g kačkavalja

– mješavina začina

– so, ulje

Priprema

1. Tikvice oprati i odsjeći im vrhove. Potom ih pomoću noža za guljenje isjeći na tanke listove. Listove posoliti i ostaviti da puste sok.

2. Tikvice ocijediti i uvaljati u brašno pa u umućena jaja. Kratko ih pržiti na vrelom ulju najprije sa jedne a zatim i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća.

3. Mrkve oguliti i obariti u slanoj vodi pa ih ocijediti od suvišne tečnosti i izrendati na krupno. Bijeli luk ispasirati.

4. Posebno umutiti majonezu i pavlaku, dodati bijeli luk i mrkvu te promiješati.

5. Na odgovarajuću tacnu složiti red pohanih tikvica, premazati ih filom od pavlake i posuti sjeckanom praškom šunkom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti tikvicama.

6. Oblikovanu tortu premazati preostalim filom i posuti rendanim kačkavaljem. Ostaviti u frižideru da se stegne a zatim je isjeći na kocke.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.