Slane knedle

by | 15 Juna, 2018

Sastojci:

1 kg bijelog krompira
3 jajeta
350 g brašna
1/2 kašičice soli
0,5 dl ulja
2 dl pavlake
200 g kačkavalja
400 g mljevene junetine
vegeta

Priprema:

1. Mljeveno meso pomiješati sa 1 jajetom i začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice prečnika 2,5 cm. Kuglice ispržiti na malo vrelog ulja da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Krompir oguliti, isjeći na kocke i obariti u vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen pire dodati jaja i so, pa postepeno dodavati brašno i ručno mijesiti sve vrijeme dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Od pripremljenog tijesta oblikovati knedle prečnika pet cm. U svaku knedlu staviti po jednu mesnu ćuftu i obložiti je testom.
5. Pripremljene knedle kuhati u ključaloj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuhati ih još pet minuta.
6. Gotove knedle ostaviti da se ohlade, zatim ih uvaljati u pavlaku, a potom u rendani kačkavalj.

Izvor: posaljirecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.