Slane palačinke

by | 31 Augusta, 2017

Recept Suade Halilović iz Prače.

SASTOJCI:
Za palačinke:
1 jaje
malo mlijeka
malo ulja
brašno po potrebi
voda
Za fil:
2 bjelanca
svježi sir
so
Za pohovanje:
2 jaja
prezla
brašno

PRIPREMA:
1. Dobro umutiti sve sastojke za palačinke, pa ih ispeći. Tijesto za slane palačinke se
pravi isto kao i za slatke, samo se stavi više vode nego mlijeka.
2. Za fil bjelance pjenasto umutiti, dodati mu sir, posoliti i dobro umutiti.
3. Premazati palačinke filom i uviti ih kao sarme.
4. Jaja za pohovanje mikserom dobro umutiti te svaki palačinak prvo uvaljati u
brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.
5. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju“Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

Izvor: Pošaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.