Slani kolač od prase, sira i palente

by | 2 Februara, 2017

FOTOSastojci:

2 prase
2 kašike maslaca
5 žlica maslinoog ulja
šolja (od 2 dl) palente
šolja brašna
2,5 kašičice praška za pecivo
šolja jogurta
2 mozzarelle
3 jaja
kašičica tucane paprike
po prstohvat soli i bibera

Priprema:

Na zagrijanom maslacu dinstajte na srednje jakoj vatri tanko nareznu prasu oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, palentu, prašak za pecivo, so, biber i mljevenu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 minuta na 190°C.

Savjet: U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u slanu tortu mogu se dodati i komadići šunke.

IZVOR: 24SATA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.