Slasne pljeskavice od brokule, krompira, prase i sira

by | 12 Marta, 2019

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
50 g sitno sjeckane prase
50 g sitno sjeckanog luka
1 čen bijelog luka
70 g sitno nasječene brokule
200 g krompira nasječenog na sitne kockice
30 g naribanog cheddara
4 kašike vode
so

Priprema:

Povrće sitno nasjeckajte. Na tavici zagrijte ulje, dodajte prasu, luk i bijeli luk i pričekajte nekoliko minuta da omekšaju. Povremeno promiješajte.

Skuhajte krompir nasječen na kockice u slanoj vodi. U tavicu dodajte krompir, dvije kašike vode i posolite. Promiješajte, poklopite i kuhate 10-ak minuta na laganoj vatri. Na kraju ubacite brokulu, preostale dvije kašilke vode, poklopite i kuhajte još 15-minuta. Povremeno promiješajte.

Pričekajte da se smjesa malo ohladi, a potom dodajte sir i oblikujte četiri kuglice jednake veličine. Pritisnite ih dlanom kako bi formirali pljeskavicu.

Zagrijte tacu i pecite ih 4 – 5 minuta sa svake strane.

Poslužite toplo!

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.