Složenac sa špinatom i jajima

by | 12 Septembra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:
400 g špinata
4 jaja
3 češnja bijelog luka
7-8 kriški hljeba
sir trapist
200 ml mlijeka
so
mješavina začina

PRIPREMA:
1. Najprije tvrdo skuhati jaja, ostaviti ih da se ohlade, oguliti ih i isjeći na kolutove.
2. Špinat kratko obariti, ocijediti ga i isjeckati na sitno.
3. U odgovarajućoj posudi (duboka tava ili šerpa) nasuti malo ulja, dobro ga zagrijati i na njega istresti špinat te malo prodinstati. Dodati mu sitno isjeckan bijeli luk i još malo prodinstati.
4. Zatim špinat zaliti mlijekom i pustiti da se kuha na laganoj vatri nekoliko minuta, pazeći da ne iskipi. Dodati mješavinu začina i so, dobro izmiješati pa skinuti s vatre. Smjesa treba da bude žitka.
5. Vatrostalnu zdjelu podmazati, poredati nekoliko kriški hljeba, preliti ih špinatom i odozgo poredati jaja. Postupak ponoviti još jednom.
6. Jelo prekriti izrendanim sirom, te peći u rerni na 200 °C otprilike 20-ak minuta.

(Recept Dragane Slepčević iz Tuzle)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.