Šnicle sa paprikama

by | 17 Jula, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 500 g telećih šnicli
– brašno po potrebi
– 2 crvene paprike
– 2 žute paprike
– 2 ljubičasta luka
– 50 ml vermuta
– ulje
– so, biber

Priprema:
1. Šnicle istanjiti tučkom za meso preko providne folije. Posoliti i pobiberiti po ukusu s obje strane.
2. U tiganju zagrijati ulje. Šnicle valjati u brašno, zatim poredati u tiganj i pržiti s obje strane dok ne porumene. Nakon toga, izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Paprike isjeći na tračice, a luk na rebarca, pa propržiti na istom ulju dok povrće ne omekša.
4. Potom vratiti šnicle u tiganj, doliti vermut i kuhati dok tečnost ne ispari.
5. Servirati toplo uz salatu po izboru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.