Šnicle u peršunu

by | 1 Septembra, 2014

Clipboard0711

Sastojci:

  • 1 kg telećih šnicli
  • brašna po potrebi
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 2 veze peršuna
  • 1 kg paradajza
  • 4 češnja bijelog luka
  • juneće supe po potrebi
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso, začiniti ih po ukusu i uvaljati u brašno.
2. Paradajz isjeći na kockice, a peršun i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Dno nauljene šerpe prekriti pripremljenim telećim šniclama, pa ih bogato posuti peršunom, mljevenom paprikom, paradajzom i bijelim lukom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Pripremljene šnicle preliti junećom supom da ogreznu, te poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Tokom kuhanja po potrebi dolivati juneću supu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.