Šnicle u sosu od senfa

by | 19 Februara, 2013

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika vuster sosa
  • 1 kašika gustina
  • 5 dl goveđe supe
  • 1 kašika susama
  • 1 veće brokule
  • mješavina začina, ulje

Priprema:
1. Svinjske filee isjeći na parčad širine 4 cm. Postaviti ih uspravno i preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Potom ih začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom.
3. Na malo ulja propržiti medaljone sa obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati neutralnu pavlaku, susam, goveđu supu, vuster sos i začine po ukusu. Dobro izmiješati žicom za mućenje i ostaviti da proključa. Potom vratiti medaljone i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperaturi 15 min.
5. Pred kraj dodati mješavinu gustina i malo vode pa nastaviti sa kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Brokule iskidati na cvijetove i obariti u slanoj vodi, a potom poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.