Sočni bataci u saftu

by | 15 Maja, 2016
Foto: Hrono kuvar

Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
– 4 pileća bataka
– 2 glavice crnog luka
– 2 čhena bijelog luka
– 2 crvene paprike babure
– 250 g pelata paradajza
– 4 kašike ulja
– mješavina začina, biber, so

Priprema:
1. Paprike babure očistiti od peteljki i sjemena pa isjeći na kockice, crni luk sitno isjeckati, a bijeli luk ispasirati.
2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i bijeli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša.
4. Zatim dodati sjeckani pelat paradajza pa kratko prokuhati. Vratiti batake i nastaviti s dinstanjem, uz dolivanje vode po potrebi, dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja, dodati začine po ukusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.