Špikovani pileći fileti

by | 10 Augusta, 2013

spikovane-pilece-grudi

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g bekon slanine
  • 2 mrkve
  • 500 g njoka
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 150 g maslina punjenih paprikom
  • 100 g putera
  • mješavina začina, bosiljak

Priprema:

1. Pileće bijelo meso uzdužno presjeći napola. Oljuštenu mrkvu i slaninu isjeći na štapiće, masline na kolutove, a crni i bijeli luk sitno isjeckati. Njoke obariti u slanoj vodi.
2. Pripremljene štapiće slanine i mrkve ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikovanu piletinu začiniti po ukusu, a potom je propržiti na vrelom puteru sa svih strana kako bi porumenela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od piletine dodati crni i bijeli luk, te kratko propržiti, a potom dodati pelat paradajza i dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.
4. U umak od paradajza vratiti špikovanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po ukusu i uz dolijevanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
5. Gotovu piletinu isjeći na rolate i poslagati na tacnu za služenje, dodati njoke te sve preliti umakom od paradajza.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.