Categories Glavno jelo

Stromboli – pecivo kojem je teško odoljeti!

Sastojci:

Tijesto
500 g brašna
25 g svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 ml mlakog jogurta
100 ml ulja
Nadjev
200 g kačkavalja
200 g pečenice
100 g kečapa

Priprema:

1. Kvasac izmrviti i potopiti u jogurt. Dodati kašičicu šećera i sve dobro promiješati pa ostaviti da nadođe.
2. U posudu za miješenje usuti brašno, dodati so, promiješati pa dodati ulje i jogurt. Zamijesiti glatko tijesto pogodno za rad. Tijesto prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mjestu da se udvostruči.
3. Istanjiti tijesto oklagijom u pravougaoni oblik pa premazati kečapom ali ostaviti malo mjesta uz ivice bez premazivanja.
4. Preko kečapa složiti šnite pečenice pa narendati kačavalj.
5. Ivice tijesta preklopiti ka unutra pa sve zamotati u rolat.
6. Prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Izvor: Pošalji recept Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *