Svadbena pita Kate i Wiliama by 24Kitchen

by | 15 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 kg telećeg buta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 3 veze ruzmarina
  • 3 veze majčine dušice
  • 3 svježa lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • komadić maslaca
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 2 prstohvata soli
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml crnog piva
  • pola bujona
  • 140 g ječma
  • 3 kašikice engleske slačice
  • 3 kašike vuster sosa
  • crni biber
  • 1 jaje

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 100 g goveđe masti
  • 100 g maslaca
  • so

Način pripreme:

1. U posudu sipajte maslinovo ulje, maslac i zelene začine. Dodajte isječen luk i kratko dinstajte. Dodajte meso odvojeno od kostiju i isječeno na komade. I kosti stavite u posudu. Dodajte pire od paradajza i začinite solju i biberom. Dodajte brašno i promiješajte, a zatim sipajte flašu dobrog piva i bujon. Poklopite posudu i ostavite smjesu da prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Dodajte ječam i ostavite da se kuha još sat i po. Zatim ugasite vatru i dodajte slačicu, crni biber i vuster sos. Izvadite kosti.
2. Za tijesto u posudi pomiješajte dvije vrste masti i brašno pa prstima umijesite sastojke. Nemojte dugo mijesiti tijesto, pritisnite mrvice u kuglu i ostavite u frižideru sat i po, uvijeno u providnu foliju.
3. Skuhanu teletinu sipajte u posudu za pitu. Tijesto razvucite oklagijom i pospite brašnom. Tijesto je prhko i lagano ga razvucite toliko da prekrije posudu. Ivice posude premažite razmućenim jajem i prenesite tijesto u posudu pomoću valjka. Pomoću dva prsta oblikujte ivice pite i površinu premažite jajem. Pitu pecite na 180 stepeni 35-40 minuta.
4. Pitu poslužite sa svježim povrćem zapečenim na maslacu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.