Svinjetina s kikirikijem

by | 12 Decembra, 2013

svinjetina

Sastojci:

  • 700 g svinjskog mesa od buta
  • 1 praziluk
  • 2 mrkve
  • 150 g neslanog kikirikija
  • 1 svjež krastavac
  • 1 dl soja sosa
  • 1 crvena paprika
  • mješavina začina
  • prstohvat đumbira
  • 70 g brašna
  • ulje

Priprema:

1. Svinjsko meso od buta isjeći na tanje kocke.
2. Praziluk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a krastavac s korom i mrkve na polukrugove.
3. Svinjsko meso uvaljati u brašno a potom ga propržiti u voku na vrelom ulju da porumeni. Zatim ga izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Crvenu papriku, mrkvu i krastavce takođe uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju a potom izvaditi.
5. Kikiriki i praziluk posebno propržiti na vrelom ulju te ocijediti od suvišne masnoće.
6. Posebno sjediniti đumbir, soja sos, 1 dl vode, jednu kašičicu brašna i začine po ukusu pa kratko prokuhati.
7. Pržene sastojke sjediniti s pripremljenim umakom od soje te sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.